top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

Durf te vragen (om feedback)

Updated: Sep 28, 2022

Krijg jij als freelancer vaak feedback van je opdrachtgevers? En als je alleen 'bedankt' terugkrijgt als je iets inlevert, betekent dat dan dat je briljant werk hebt afgeleverd of dat de opdrachtgever gewoon geen tijd heeft om er dieper op in te gaan?


Ik merkte bij mezelf dat ik een beetje onzeker werd als ik eens een mailtje kreeg met 'ik heb nog een paar vragen, wil je daar even naar kijken?'. Want feedback kreeg ik eigenlijk nauwelijks, dus ik nam aan dat mijn werk gewoon goed was. Was dat nu ineens niet meer het geval?

Ik heb besloten om feedback niet als iets moeilijks te benaderen maar het juist op te zoeken. Ik heb bij een aantal opdrachtgevers aangekaart dat ik graag meer feedback wil en probeer voortaan wat ruimer voor de deadline aan te leveren zodat er nog gelegenheid is voor de eindredacteur om een terugkoppeling te geven. En wat blijkt: niet alleen de opdrachtgevers waarderen het (want door tijd te nemen en te schaven ipv snel in het productieproces opnemen maak je toch net een kwaliteitsslagje) en ik word er ook blij van, want feedback is nu niet meer eng en ik leer beter waar de opdrachtgever op let en om vraagt.


#winwin#feedback#freelancen3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page