top of page
20210602_BFoto_Astrid_AV6A7396.jpg

'Ik wil écht naar mensen blijven luisteren'

Lees meer in dit ondernemersinterview

Een persoonlijk verhaal

Een flinke dosis nieuwsgierigheid heb ik al mijn hele leven in me. Niet zozeer dat ik wil weten hoe dingen werken qua techniek, maar meer de menselijke kant. Ik vind het denken en doen van mensen interessant, hun levensverhalen. Daarnaast heb ik altijd 'iets' gehad met de zorg en het omzien naar elkaar, mensen helpen. Ik zocht en zoek naar manieren om iets te kunnen betekenen voor mensen, bijvoorbeeld wanneer ze het moeilijk hebben of ergens tegenaan lopen. Bij gebrek aan talent voor geneeskunde of psychologie, gebruik ik wat ik op de kleuterschool al deed: in mijn groep 3-rapport stond al 'Astrid kan leuke verhaaltjes schrijven'. Ik geloof dat verhalen daadwerkelijk iemand kunnen helpen.

Van gesprekken met anderen en de levensverhalen van mensen kan je zoveel leren! Niet alleen als interviewer of gespreks-partner, maar ook als lezer (of dat nou een ondernemer is, een zorgverlener, een student...). Je leert ervan als mens. Dat merk ik ook in mijn vrijwilligerswerk in het pastoraat, waar ik er voor mensen kan zijn door te luisteren, aandacht te geven. Die twee ingrediënten zijn nodig voor een krachtig verhaal.

Die verhalen schrijven is mijn basis: het menselijke, het taalgevoel, de fantasie gebruiken. Dat heb ik jaren gedaan in diverse communicatiefuncties. Van verslaggever tot eindredacteur en van redacteur social & web tot bladmanager. Ik inspireer en verbind graag via mooie persoonlijke verhalen van en over mensen. Dat doe ik sinds het najaar van 2017 als freelancer met Contentbureau Corner. Met veel plezier help ik mensen hun verhaal te vertellen, of dat nu al heel concreet in hun hoofd zit of ergens als 'idee' op een onzichtbare plank ligt te verstoffen.

Wat kan ik betekenen in het vertellen van jouw verhaal of dat van je organisatie? Vul het contactformulier in en dan ga ik graag in gesprek!

Astrid van den Hoek – Contentbureau Corner

bottom of page