top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

Bagage waar je wat aan hebt

'Doe je nog wel eens iets met die uitvaartopleiding?' Die vraag krijg ik, vijf jaar na het afronden van de opleiding, nog regelmatig.


Hoewel ik niet daadwerkelijk in de uitvaartbranche ben gaan werken, denk ik dat de opleiding mij zeker veel gebracht en geleerd heeft voor mijn huidige werk, vrijwilligerswerk als pastoraal ouderling en 'het leven' überhaupt.


Dat zit hem vaak in niet zo concreet te benoemen dingen, meer een soort extra bagage. Maar soms wordt de link ook weer even heel concreet, zoals mijn bijdrage aan de zomerserie Rusthoven van Nederlands Dagblad gisteren. Ik bracht een bezoek aan begraafplaats Rusthof in Leusden, waar ik in het naastgelegen crematorium destijds mijn stage deed, en schreef over het Sovjet Ereveld.

Dit ereveld en het werk dat er aan vast zit (achterhalen van identiteit en zoeken van nabestaanden) is een indrukwekkend project en maakt Rusthof zeker de moeite van een bezoek waard.


https://www.nd.nl/nieuws/nederland/987896/russen-ge-euml-erd-op-rusthof


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page