top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

Verhalen van ouderen: verrassend veelzijdig

Dat ik regelmatig als (vrijwilligers)werk op bezoek ga bij oudere mensen voor een praatje, kopje koffie en soms een gebed, vinden mijn leeftijdsgenoten soms best gek. Zij organiseren liever allerlei activiteiten of zetten zich in voor kinderen en jongeren (wat uiteraard ook heel tof en nuttig is). Ik snap dat wel, maar tegelijkertijd denk ik dat (veel) oudere mensen leuker en verrassender zijn dan je misschien denkt.


Zo sprak ik voor de rubriek 75+ van Nederlands Dagblad eens een vrouw die op latere leeftijd na het overlijden van haar man een hip appartement had gekocht en veel lol beleefde aan het inrichten en ondertussen ook nog even op assertiviteitscursus ging. In diezelfde rubriek stond onlangs een verhaal van een van mijn collega's over mensen die elkaar via die rubriek hadden leren kennen. Kortgeleden zijn ze met elkaar getrouwd. En laatst interviewde ik een dame van 90 die vrijwilligerswerk doet bij een ouderenorganisatie en dat nog heel lang hoopt te doen. Oh, en wat te denken van Henny (91) die nog drie keer in de week naar de sportschool gaat? (kan ik nog wat van leren...) Leuke belevenissen en mooie verhalen genoeg om zo op de bank met een kopje koffie naar te luisteren (en ze soms op te tekenen voor de krant), als je 't mij vraagt!


https://www.soestercourant.nl/lokaal/mensen/930964/soesterse-91-sport-nog-drie-keer-per-week


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page