top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

Stap voor stap

Jaren geleden begon ik als communicatiemedewerker bij Stichting Hoormij met de Week van het Oorsuizen (vindt nog steeds elk jaar plaats). Al die patiëntenverhalen en ervaringen van artsen staan mij nog steeds bij. Mooi om onlangs weer met dit onderwerp bezig te zijn geweest.


Voor het artsenplatform DOQ.nl interviewde ik namelijk promovenda Minke van den Berge over haar onderzoek naar neurochirurgische oplossingen bij oorsuizen (tinnitus). 'Een behandeling die voor álle tinnituspatiënten werkt, is nog niet gevonden. Maar de eerste voorlopige resultaten van een pilot met een auditory brainstem implant zijn voorzichtig positief', zegt zij.


Ik spreek in mijn werk vaak mensen die zich inzetten voor iets dat een lange adem vergt; in de zorg, de non-profitsector, duurzaamheid enzovoorts. Ik heb altijd veel bewondering en respect voor hun doorzettingsvermogen en hun geloof in een betere wereld. Het zal waarschijnlijk ook nog heel wat jaren duren voordat de Week van het Oorsuizen overbodig is geworden, maar alle stapjes -zoals ook dit onderzoek- zijn stapjes in de goede richting.


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page