top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

Hoera: Contentbureau Corner bestaat 5 jaar!

Updated: Oct 10, 2022

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd, veel mooie verhalen mogen vertellen en veel leuke opdrachten gedaan (ok en natuurlijk ook een paar klussen waar ik niet zo happy van werd, dat waren doorgaans goede leermomenten!). Ik ben trots op waar ik nu sta en blij met iedereen die mij heeft gesteund en met de inspirerende mensen die ik de afgelopen jaren door mijn werk heb ontmoet.


Binnenkort proost ik met een aantal van hen op mijn jubileum. Een beetje dubbel wel, want dat luidt tevens mijn zwangerschapsverlof in waardoor ik er juist een tijdje tussenuit ga. Hopelijk om volgend jaar vol zin weer verder te gaan waar ik gebleven was met vertellen, delen en inspireren! #bedrijfsjubileum#feestje#contentbureaucorner#zzp


Ohja, wat misschien wel een beetje hoort bij een jubileum, is verklappen wat het 'geheim' is om daar te komen. Nou wil ik niet claimen dat ik op ondernemersgebied de wijsheid in pacht heb (zoals sommige 'succescoaches'), ik kan slechts vertellen waar ik veel aan heb gehad de afgelopen jaren. Dus hierbij mijn 5 tips voor (beginnende) freelance journalisten en andere zzp'ers:

1. Lees het boek 'de journalist als zzp'er'. Voor andere branches is er wellicht ook wel zo'n boek dat echt ingaat op de praktijk.

2. Word lid van een vakbond of beroepsorganisatie (in mijn geval de NVJ). Zo kun je vakkennis bijhouden, netwerkevenementen bijwonen en bijvoorbeeld gebruikmaken van goedkopere scholingsmogelijkheden of advies.

3. Verdiep je in marketing&sales. Ook als je bijvoorbeeld geen (online)winkel hebt met een productielijn of geen groeiambities hebt qua omvang van je bedrijf. Marketing en sales gaan ook over mindset en weten wat werktechnisch je kwaliteiten, doelen en strategieën zijn. Dat is ook voor bijvoorbeeld freelancers nuttig, het helpt te kijken welke klussen of opdrachtgevers daar bij passen.

4. Besteed tijd aan reflecteren. Het is leerzaam om dit zowel voor jezelf te doen (wat vind ik leuke klussen en wat niet, hoe kijk ik terug op deze week/maand enz.) als om je opdrachtgevers hierom te vragen.

5. Investeer in mensen! Ook al kun je je werk misschien grotendeels doen in je eentje achter een beeldscherm, dat is niet altijd bevorderlijk voor je werkplezier, netwerk en inspiratie. Probeer eens een netwerkbijeenkomst uit, stuur een kaartje naar een klant of opdrachtgever ook als je even niets voor hem/haar kan betekenen of babbel eens met een collega-zzp'er uit dezelfde of een andere branche.


Veel plezier en succes!

Voor andere branches is er wellicht ook wel zo'n boek dat echt ingaat op de praktijk. DRAFTJS_BLOCK_KEY:8ocpq


6 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page