top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

De kracht van een kaart

Wie heb jij voor het laatst een kaartje gestuurd?


De afgelopen vakantieperiode viel het me ineens op, dat ik eigenlijk nooit meer vakantiekaarten krijg. Of zelf stuur. Een appje met een leuke foto is immers veel sneller en makkelijker, plus je ontvangt gelijk een reactie terug. Maar onlangs vond ik bij het opruimen van de zolder een hele stapel met kaarten die ik de afgelopen jaren bewaard heb. Vakantiekaarten van mijn middelbareschoolvriendin bijvoorbeeld die elk jaar op wintersport ging en dan grappige kaarten van niet zo vaardige skieërs voor me uitzocht. Ik moest glimlachen bij de herinnering en ik realiseerde me dat we inmiddels al ruim 20 jaar vriendinnen zijn! Toen vond ik een vakantiekaartje van mijn oma, die ze vroeger altijd stuurde zelfs als ze binnen Nederland op vakantie waren. Mededelingen over het weer en hoe goed hotel en eten waren, dat was het meestal wel zo'n beetje. Waarom ik die kaart dan bewaard had, wist ik eigenlijk niet. Maar op het moment roerde het me tot tranen, omdat ze inmiddels te maken heeft met vergevorderde dementie en zo'n kaartje nu niet eens meer zelf zou kunnen schrijven. En daarom heb ik de stapel kaartjes gewoon weer teruggelegd op zolder, om te bewaren en er eens in de zoveel jaar weer naar te kijken.

En ik neem me voor om voortaan niet alleen meer kaartjes te sturen als iemand het moeilijk heeft, maar ook gewoon zomaar of vanaf een vakantie. Want misschien is het nu niet zo bijzonder, maar kan het op een ander moment net zijn wat iemand nodig heeft, als herinnering dat er aan je gedacht wordt kan het zorgen voor een lach of een traan....12 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page