top of page
  • Writer's pictureAstrid van den Hoek

Bekijk het eens van de andere kant

Updated: Mar 2, 2021


Een veelgehoorde tip in sales en marketing is om jezelf eens in je klanten te verplaatsen door jouw product of dienst vanuit klantpositie te ervaren. En zo dacht ik: wanneer ben ik zelf eigenlijk voor het laatst geïnterviewd? Nou ja, ehhh, niet eigenlijk.


En dus zat collega Harmke Zonnebeld onlangs (op corona-proof afstand) aan mijn keukentafel voor een ondernemersinterview, waarbij ik eens een keer niet zelf de vragen stelde. Bijzondere en leuke ervaring, waardoor ik me realiseerde hoe grappig het eigenlijk is dat sommige dingen voor jezelf als vanzelfsprekend bij je levensverhaal horen, maar dat iemand die dat voor het eerst hoort dat misschien helemaal niet zo gewoon vindt. En wat me ook opviel: dat het best lastig is om sommige gedachten of gevoelens te verwoorden als het een vraag betreft die je nog niet eerder kreeg. Dat je dan zinnen contrueert die je eigen proces daarin weergeven in plaats van heel doordachte concrete antwoorden. Iets om rekening mee te houden als ik zelf interview. Nuttig en leuk gesprek, nu in spanning wachten op de uitwerking...


Ben benieuwd hoe andere ondernemers dicht bij hun klanten en product of dienst blijven, tips zijn welkom!


0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page